De gemeente Hulst heeft ons gevraagd een muurschildering te maken in de fietserstunnel Steensedijk. De grauwe fietserstunnel moest een veiligere en sfeervollere uitstraling krijgen. Jongeren fietsen hier iedere dag langs naar school, dus hebben we besloten dat het de jongeren moet aanspreken. 
Om het ontwerp bij deze doelgroep te laten passen, zijn we een samenwerking aangegaan met het Reynaert college in Hulst. Hier hebben Vrouw van Rinus en ik een workshop worldbuilding voor bedacht en gegeven. In deze workshop hebben de leerlingen zelf hun eigen karakters met eigenaardige eigenschappen ontworpen. 
De output uit de workshops is als leidraad in het ontwerp gebruikt. De jongeren kunnen hun eigen karakters in de schildering herkennen. Ook hebben we gekeken hoe we de tunnel licht kunnen houden. Daarnaast is het belangrijk dat er weinig ruimte voor vandalisme is in het ontwerp. Aangezien de tunnel meer dan 100 m lang is, wil je niet te grote stukken waar nog iets in te zetten valt.
De fantasierijke output uit de workshops van de jongeren heeft ons goed geïnspireerd. Dit is terug te zien in de twee fantaserende portretten in de schildering die omringd zijn door hun eigen fantasierijke wereld. De vlinders die door het ontwerp heen vliegen, staan voor de bloei en groei en de transformatie van de levensfase van de jongeren. Ook zitten er door de schildering heen digitale effecten waardoor dit een match is met het digitale tijdperk waar de jongeren zich in ontwikkelen. Maar natuurlijk kun je deze schildering ook op verschillende manieren interpreteren. 

You may also like

Back to Top